

2nd Kibo Robot Programing Challenge Workshop

## **AGENDA**

Date: October 24, 2021 Time: 3:00pm-4:30pm (JST) On Zoom

Moderator: Kyoichi Arakane (Kibo-RPC Secretariat)

Opening			
3:00pm~3:05pm	Opening remarks	5min	Mr. Shinobu Doi/JAXA
Lecture & Discussion			
3:05pm~3:15pm	Lecture 1:  Astrobee Mapping and Localization Improvements towards JAXA's 2nd Kibo Robot Programming Challenge Edition Discussion #1:	<del>10min</del>	Dr. Andres Mora /NASA Ames Research Center
3:15pm~3:30pm	Things you learned about simulation and real environment     Lecture②:	15min	Moderator
3:30pm~3:40pm	Robot Guidance Navigation and Control in Space Discussion #2:	10min	Prof. Shinichi Nakasuka/Tokyo University
3:40pm~3:50pm	4 Roles of space robots that would help mankind at space exploration era Lecture③:	10min	Moderator
3:50pm~4:00pm	5 MIT Zero Robotics to Kibo: My Journey with ISS Based Educational Program	10min	Mr. Mizanul Chowdy/STEMX365/MIT
4:00pm~4:15pm	6 Lecture 4: Questionnaire Results Discussion#3:	15min	Kyoichi Arakane/Kibo-RPC Secretariat
4:15pm~4:25pm	7 Things needed for educational opportunities in space	10min	Moderator
Closing			
4:25pm~4:30pm	Closing remarks	5min	Prof. Shinichi Nakasuka/Tokyo University

After workshop Group Photo session

Teams Participants only